A Szövetségről

A Magyar Gépipari és Energetikai Országos Szövetség (MAGEOSZ) a Magyar Gépgyártók Országos Szövetsége (alapítva: 1991.01.21.) és az Energetikai Berendezésgyártók Szövetsége (alapítva: 1993.12.03.) tagvállalatai által 2007. december 12-én, önkéntes alapon –jogutódlással – létrehozott civil szakmai szervezet.

A MAGEOSZ  nyomon követi   az Európai Unió szakosított gépipari szervezetének  az Orgalim-nak  (www.orgalim.eu) a tevékenységét, Az Orgalim az európai technológiai iparágakat képviseli, 770 000 olyan vállalatot tömörítve, amelyek a digitális és a fizikai technológia metszéspontjában innoválnak. Közösen elkötelezzük magunkat amellett, hogy a fenntartható növekedést célzó uniós politikai menetrendért szállunk síkra; támogatjuk az iparágat az átalakulásban és előmozdítjuk az üzleti élet, a politikai döntéshozók és a polgárok közötti párbeszédet a technológia és a társadalom kapcsolatáról. Az Orgalim az EU intézmények fő konzultációs partnereként is elismert. További információért látogasson el a www.orgalim.eu weboldalra.

Érdekli a legfrissebb uniós frissítés? Iratkozzon fel az Orgalim hírlevére, hogy értesüljön az iparágak híreiről és az európai technológiai vállalatokat érintő uniós szakpolitikákról.

A MAGEOSZ tagja a mintegy 35 millió embert foglalkoztató 200 000 európai tagvállalatot tömörítő munkaadói érdekképviseleti szervezetnek, a CEEMET-nek (www.ceemet.org) is.  Különös tekintettel vagyunk a munkaadói kihívásokra Európában, illetve ezen kihívások hatásainak a hazai munkaerőpiacra.

A MAGEOSZ külső  tagja a Gépipari Ágazati Párbeszéd Bizottság Munkaadói oldalának és társult tagjai vagyunk több más hazai érdekképviseleti szervezetnek is.

Küldetés, jövőkép

A MAGEOSZ küldetése az energetikai, gépipari, tervező, gyártó, szerelő vállalatok, gyárak, szolgáltató vállalkozások, intézmények és más civil szervezetek számára való segítségnyújtás, elsődlegesen a szakmai érdekképviselet, érdekegyeztetés továbbá az innovatív ötletek, projektek, elképzelések megvalósításában.

Szolgáltatásainkkal meg kívánjuk könnyíteni tagvállalataink piacra jutását, megerősödését, az információhoz való hozzáférését, a hazai és nemzetközi törvény- és szabványharmonizáció alakítását. Segíteni kívánjuk a piaci, üzleti információk és kapcsolatok átadását a tagvállalataink részére. Ösztönözni kívánjuk a hazai gazdasági rendszer továbbfejlesztését.

A MAGEOSZ jövőképe, hogy felismerje az újszerű elképzeléseket, projekteket, ötleteket, segítse azok megvalósulását, valamint összetett megoldásokat nyújtson a tagvállalataink, partnereink és a döntéshozók számára. Katalizátor szerepet kívánunk betölteni az energetikai, gépipari tevékenységek fejlődése, a fenntartható gazdaság és környezet megvalósítása érdekében. Ösztönözni kívánjuk a hazai gazdaság továbbfejlődését.